【ツ】Ada satu kisah tentang seseorang : 【ツ】 Pada satu hari yang indah, dia telah berkata, "الله اكبر".

【ツ】 Kemudian dia menyambung lagi, "لا إلـﮧ إلاَّ اللـَّـﮧ مُـכـمَّــدْ رَسُــولُ اللـَّـﮧ". ... ...
【ツ】 Selepas itu dia berkata, "لا إِلهَ إِلاَّ أَنْتَ سُبْحانَكَ إِنّى كُنْتُ مِنَ الظَّالِمينَ".
【ツ】 Dia menambah sikit lagi, "سُبْحانَ اللهِ وَبِحَمْدِهِ, سُبْحَانَ اللهِ الْعَظِيْمِ".
【ツ】 Dengan melakukan semua perkara berikut, dia telah diberi ganjaran yang sangat besar dari ALLAH SWT ♥
【ツ】 Kamu mahu tahu siapakah orang yang beruntung itu?
【ツ】 Orang itu adalah KAMU 【ツ】
::..Seorang Insan Yang Mengambara Di Bumi Tuhan..::

Thursday, 13 February 2014

Tak Sombong Tapi Tak Peramah


heya ! annyeong ! siapa salah seorang daripada golongan ni sila angkat tangan (gaya macam boleh nampak je siapa yang angkat tangan tu) ,,,
okeylah,, adalah seorang sahabat saya yang comel ni bagitahu bahawa tak ada gunanya kalau tak sombong tapi tak peramah,, betol jugak apa yang dia cakap tu,,
tapi jujur saya cakap yang saya ni one of them,, mungkin taklah tergolong dalam golongan tu,, tapi tempiasnya ada lar juga,, saya ni taklah sombong sangat (ye ke?) tapi taklah peramah sangat (sememangnya!),,

sebenarnya,, kat sini,, saya bukannya nak olah pasal tajuk tu pun,, bukan nak sokong mana-mana pihak,,, hanya nak bagitahu yang nobody perfect (ok,, semua dah maklum tentang tu),,

kaitan apa ??

kaitannya,, ada orang yang mesra alam gilos,, ada orang yang sombong tahap giga,,
yang mesra alam tu mungkin ada udang sebalik mee,, ada sebab kenapa dia mesra,, boleh jadi dia hanya mesra seketika,, sebab nothing imposible,,,
ada orang yang sombong tahap giga,, tapi dengan sesetengah pihak dialah yang peramah gilos,, pijak semut pun tak lenyek,, (pembandingan sendiri)
kadang-kadang perangai manusia ni ikut mood juga,, (terutama perempuan)
dan mood ni bukannya boleh agak-agak,, 
yang peramah pun boleh terkeluar kata-kata yang kurang enak didengari kalau mood tu dah masuk gurun antartika,,, (betol ke gurun tu?)

tapi,, kesimpulannyalah yang boleh saya katakan ialah (macam buat experiment sains je bunyinya),, terimalah orang dengan seadanya,, kalau tak sekepala,, abaikan,, tak perlulah bash dia habis-habisan (kpoper language dia dah keluar dah),, buat dosa free je,,
bak kata -ntahsapentah-,, kalau hati tak suka, jangan dipaksa, kelak diri yang merana,,

so,, tak perlulah kita mempertikaikan sifat/perangan orang,, sebab semua orang berbeza,,, dan kita pun penuh dengan kelemahan,, :)

sekadar kongsian,,, ;) // dont bash me keyh ??

No comments:

Intai-intai

get this widget here